Jeugd

Lijkt het jou ook zo leuk om mee te lopen met ons korps? Met een mooi uniform aan en je trotse ouders en opa’s en oma’s aan de kant van de weg?

Binnen Schuttersgilde Sint Hubertus hebben we hiervoor verschillende mogelijkheden.
Je kunt vanaf 8 jaar meedoen aan de blokfluitcursus of opgeleid worden als vendelier. Vanaf 8 jaar ben je welkom bij onze schutters en leer je omgaan met een luchtgeweer.
Vanaf 10 jaar kun je zonder blokfluitcursus beginnen aan een opleiding op de Muziekschool.

Naast de oefenmomenten organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor de jeugd en wordt je zoveel mogelijk betrokken bij het Gilde, bijvoorbeeld tijdens de Jeugddag, de kermis en de Gildedagen.

Blokfluitcursus

Om mee te kunnen spelen met het muzikale gedeelte van Sint Hubertus kun je vanaf 8 jaar starten met een twee jarige blokfluitopleiding.
Het bespelen van een blokfluit is een mooie opstap naar het bespelen van een ander instrument. Tijdens de blokfluitlessen leer je noten spelen en ritmes lezen. Omdat je deze basisbeginselen al hebt geleerd, leer je sneller een ander instrument bespelen, omdat je alleen aandacht hoeft te geven aan het bespelen van het instrument en niet meer aan het leren van noten en ritmes.
We vinden het belangrijk om kinderen te leren hoe leuk het is om (samen) muziek te maken!
De blokfluitcursussen worden in kleine groepjes gegeven, onder leiding van een ervaren muzikant van de drumfanfare.
De opleiding start na de zomervakantie en wordt elke maandagavond in het verenigingsgebouw gegeven, met uitzondering van de vakanties.
Als je de twee jaar met succes hebt afgesloten met een diploma, kun je doorstromen naar een opleiding voor het A-diploma op een, door je zelf gekozen, instrument dat je van ons in bruikleen krijgt.
De kosten voor de blokfluitcursus is eenmalig € 45,-, inclusief lesmateriaal en een muziekstandaard in bruikleen. Een blokfluit dient zelf aangeschaft te worden.

Opleiding Muzikanten

Als je de blokfluitcursus heb afgesloten met een diploma of ouder bent dan 10 jaar, kun je de A-opleiding volgen bij de Muziekschool Oost Gelderland, in de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Je betaalt een kleine extra bijdrage voor de opleiding aan de Muziekschool, waardoor een muziekopleiding voor iedereen bereikbaar is. Actuele prijzen kun je opvragen bij de Jeugdcommissie. Je krijgt van ons een instrument in bruikleen.
Als je studeert aan de Muziekschool ben je volwaardig lid van onze vereniging. Dat betekent dat je bij alle activiteiten aanwezig mag zijn.

Het samen muziek maken leer je in het jeugdorkest op de maandagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur in het verenigingsgebouw.

Schietopleiding

Schieten is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan topsportniveau.
Binnen ons Gilde kunnen jongens en meisjes vanaf 8 jaar leren schieten met een luchtgeweer of pistool. Het schieten gebeurt onder leiding van ervaren schutters en op de schietbanen in ons verenigingsgebouw.
Er wordt in competitieverband geschoten met verenigingen uit de regio.
Als jeugdschutter betaal je 50% van het bedrag voor lidmaatschap van onze vereniging, er zijn geen opleidingskosten.

Opgeven als jeugdlid of een keertje komen kijken?

We nodigen je graag uit om vrijblijvend een keertje te komen kijken of een lidmaatschap bij Sint Hubertus iets voor jou is.
Heel graag ontvangen wij je gegevens zodat iemand van de jeugdcommissie contact met je op kan nemen.