De Drumfanfare

Het muzikale gedeelte van het Gilde, de drumfanfare, oefent op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het verenigingsgebouw onder leiding van dirigent Arie Roelofsen.

In 2003 werd het instrumentarium van het drumfanfare uitgebreid met saxofoons.

De drumfanfare komt tijdens de marswedstrijden op concoursen uit in de eerste divisie, na in 2006 gepromoveerd te zijn vanuit de tweede divisie.

In 2004 werd de drumfanfare Nederlands Kampioen in de derde divisie.

De drumfanfare van Sint Hubertus is op vele fronten actief. Er wordt marsmuziek gemaakt tijdens concoursen en rondgangen, bijvoorbeeld tijdens de kermis. Tijdens de Gildemis met de Gildedagen in september brengen we koralen en we oefenen concertwerken voor bijvoorbeeld tijdens het Pleinconcert in juli en concerten die we met enige regelmaat geven. Naast het muziek maken op de stoel, oefenen we met het marcheren.

Jeugdopleiding

Lijkt het jou ook zo leuk om mee te lopen met ons korps? Met een mooi uniform aan en je trotse ouders en opa’s en oma’s aan de kant van de weg?
Binnen Schuttersgilde Sint Hubertus wordt je opgeleid en haal je verschillende diploma’s, zodat je uiteindelijk met het korps mee kunt lopen en spelen.
Voor de drumfanfare is er vanaf 8 jaar een twee jarige blokfluitopleiding die start na de zomervakantie. Deze wordt op maandagavond in het clubgebouw gegeven. Hierna kun je doorstromen naar een opleiding voor het A-diploma op een, door je zelf gekozen, instrument dat je van ons in bruikleen krijgt.
Om tot een goede instrumentenkeuze te komen ga je in het tweede jaar van de blokfluitopleiding een paar keer kennis maken bij de drumfanfare.
De A-opleiding volg je bij de Muziekschool Oost Gelderland, in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Je betaalt een kleine extra bijdrage voor de opleiding aan de Muziekschool, waardoor een muziekopleiding voor iedereen bereikbaar is.
Jonge slagwerkers kunnen vanaf 10 jaar deelnemen aan de slagwerkopleiding, ook zij worden opgeleid voor hun A-diploma. Hiervoor is geen blokfluitopleiding nodig.
Het samen muziek maken leer je in het jeugdorkest op de maandagavond vanaf 18.30 uur in het verenigingsgebouw.

Opgeven als lid of een keertje komen kijken?

Lijkt het je leuk om binnen onze Drumfanfare muziek te maken? Kom eens langs op een oefenavond! Jonge leden zijn welkom maar wij zijn uiteraard ook dolblij met oudere leden!
Heel graag ontvangen wij je gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen.