Kermis in Corona-tijd 2020

Wij zouden afgelopen weekend eigenlijk onze jaarlijkse kermis vieren. Met twee muzikale rondgangen volgens de coronamaatregelen werd toch stilgestaan bij het feest nu veel activiteiten geen doorgang konden vinden.

“Op deze manier willen we toch nog iets doen”, aldus Marcel Sewalt, voorzitter van Schutterij Sint Hubertus. “Juist om ervoor te zorgen dat de leden bij elkaar kunnen komen, om de banden aan te halen en te versterken. Maar ook hier doen we dat op afstand.” Volgens muzikant Robert Marcus wordt de kermis en het samenzijn node gemist: “Zo probeer je toch met alle leden wat leuks te kunnen doen.” Ondanks dat er weinig ruchtbaarheid aan de rondgangen was gegeven, werd de optocht volgens Marcus enthousiast ontvangen: “Het is leuk dat mensen spontaan naar buiten komen om te kijken.”

Ook de muzikanten konden volgens voorzitter Marcel Sewalt niet wachten om weer samen muziek te maken: “We zouden om half vijf verzamelen, maar de meesten stonden hier al om vier uur te popelen. We zien elkaar nu weer, spreken elkaar weer en kunnen weer gezellig een biertje drinken.” Sewalt spreekt over geslaagde rondgangen: “De leden kunnen weer muziek maken, de vendeliers kunnen weer vendelen en de schutters kunnen weer schieten. Alle leden hebben er veel plezier aan beleefd.”

Hopelijk hebben jullie ervan genoten en toch een beetje het Kermis-gevoel gekregen! 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.