Jeugd

Lijkt het jou ook zo leuk om mee te lopen met ons korps? Met een mooi uniform aan en je trotse ouders en opa’s en oma’s aan de kant van de weg? Binnen Schuttersgilde Sint Hubertus hebben we hiervoor verschillende mogelijkheden. Je kunt al vanaf 8 jaar meedoen aan onze eigen blokfluitcursus, opgeleid worden als vendelier of als schutter. Vanaf 10 jaar kun je zonder blokfluitcursus beginnen aan een opleiding op de muziekschool. Naast de oefenmomenten organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor de jeugd en wordt je zoveel mogelijk betrokken bij het Gilde, bijvoorbeeld tijdens de jeugddag, de kermis en de Gildedagen.

Blokfluitcursus
Om mee te kunnen spelen met het muzikale gedeelte van Sint Hubertus kun je vanaf 8 jaar starten met een twee jarige blokfluitopleiding. Het bespelen van een blokfluit is een mooie opstap naar het bespelen van een ander instrument. Tijdens de blokfluitlessen leer je noten spelen en ritmes lezen. Omdat je deze basisbeginselen al hebt geleerd, leer je sneller een ander instrument bespelen, omdat je alleen aandacht hoeft te geven aan het bespelen van het instrument en niet meer aan het leren van noten en ritmes. We vinden het belangrijk om kinderen te leren hoe leuk het is om (samen) muziek te maken! De blokfluitcursussen worden in kleine groepjes gegeven, onder leiding van een ervaren muzikant van de drumfanfare. De opleiding start na de zomervakantie en wordt elke maandagavond in het verenigingsgebouw gegeven, met uitzondering van de vakanties. Als je de twee jaar met succes hebt afgesloten met een diploma, kun je doorstromen naar een opleiding op de muziekschool om daar het A-diploma te behalen. Het instrument dat je gaat bespelen wordt door Sint Hubertus aangeschaft en is gedurende jouw lidmaatschap bij jou in bruikleen.
De kosten voor de blokfluitcursus zijn eenmalig € 45,-. Dit is inclusief het lesmateriaal en een muziekstandaard in bruikleen. Een blokfluit dient zelf aangeschaft te worden.

Opleiding muzikanten
Als je de blokfluitcursus heb afgesloten met een diploma of ouder bent dan 10 jaar, kun je de A-opleiding volgen bij de Muziekschool Oost Gelderland, in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Als je studeert aan de muziekschool ben je volwaardig lid van het Gilde. Dat betekent dat je, in overleg met de Jeugdcommissie, bij een aantal activiteiten aanwezig mag zijn. Het samen muziek maken ga je leren bij ons eigen jeugdorkest. Het jeugdorkest repeteert op de maandagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur in het verenigingsgebouw. Lijkt het jou leuk om muziek te maken bij een schutterij? Kom dan gerust een keer kijken bij de repetitie van ons eigen jeugdorkest.

De kosten voor de muziekschool zijn met ingang van 1 januari 2019 €37,50 per kwartaal. Hier zijn de contributiekosten voor de vereniging al bij inbegrepen.

Vendelen
De groep vendeliers bij ons Gilde bestaat uit zowel mannen als vrouwen, variërend van jong tot houd. Om te kunnen vendelen heb je kracht, ritmegevoel en uithoudingsvermogen nodig. Om als jeugd vendelier mee te kunnen vendelen moet je minimaal 8 jaar zijn. De opleiding is in handen van onze ervaren vendeliers. Naast het vendelen in de groep bestaat er ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op het gebied van acrobatisch vendelen. Als jeugdvendelier betaal je 50% van de lidmaatschap kosten en zijn er verder geen aparte opleidingskosten. Heb je interesse om deze traditie te aanschouwen of wil je het zelf een keer proberen? Onze vendeliers oefenen elke zaterdagavond vanaf 17.30 uur bij ons clubgebouw. Kom gerust een keer een kijkje nemen en ontvang meer informatie over het vendelen.

Schutters
Binnen ons Gilde kunnen jongens en meisjes vanaf 8 jaar elke donderdagavond van 18.30 tot 19.45 uur leren schieten met een luchtgeweer of pistool en als ze dit onder de knie hebben mogen ze ook kruisboog gaan schieten. Het schieten gebeurt onder leiding van ervaren schutters en op de schietbanen in ons verenigingsgebouw. Het schieten gebeurd in competitieverband. Zo af en toe kan het voorkomen dat er niet in competitieverband wordt geschoten omdat er dan gezellige schietspellen georganiseerd worden. Op deze avonden zijn vriendjes en vriendinnetjes van de jeugdschutters ook welkom om hen te laten zien hoe leuk het schieten kan zijn.

Als jeugdschutter betaal je 50% van de lidmaatschap kosten en zijn er verder geen aparte opleidingskosten. Kom gerust een keer kijken op onze oefenavond!

Ben je enthousiast geworden en lijkt het jou ook zo leuk om lid te worden van een schutterij of wil je nog wat extra informatie, neem dan gerust contact op met onze jeugdcommissie. Zij kunnen je alles vertellen over de jeugdopleidingen binnen ons Gilde. De jeugdcommissie kun je bereiken via het mailadres jeugdcommissie.hubertus@gmail.com